TERLENA…

Sedang saya termangu, tiba2 ada orang forward kat group whatsapp puisi dari Al Marhum Prof Hamka. Dan tiba2 saya seperti baru bangun dari tidur dalam keadaan tersentak. Apa yang dikatakan di dalam puisi di bawah ni memang betul2 terkena batang hidung sendiri. Banyak sangat lalai dan leka sebelum ni. Terlalu asyik menangguh kan kerja. Rasa …

Continue reading TERLENA…

Advertisements

8 kelebihan detoks untuk hari yang lebih ceria.

Assalamua'laikum. Bila sebut detoks semua orang akan terbayangkan badan yang lebih sihat, ceria dan bertenaga. Dengan mengurangkan bebanan toksin di dalam badan dan meng optimumkan keupayaan organ badan untuk detoks dgn sendiri, ada 8 perkara yang boleh kita tahu bahawa detoks kita telah berhasil. 1) Turun berat badan. Timbunan toksin mengakibatkan badan tidak dapat untuk membakar …

Continue reading 8 kelebihan detoks untuk hari yang lebih ceria.

Kenapa saya simpan emas untuk pelaburan jangka masa panjang.

  Kenapa saya simpan emas untuk pelaburan jangka masa panjang. Dalam banyak2 jenis pelaburan, kenapa EMAS ? Kenapa EMAS ??? Sebelum saya beritahu kenapa, saya senaraikan dulu jenis2 pelaburan yang saya tahu. Labur dalam unit trust. Apa yang saya faham tentang unit trust ni, ia adalah pelaburan yang medium risk. Maksudnya, akan ada masanya duit …

Continue reading Kenapa saya simpan emas untuk pelaburan jangka masa panjang.

Paksa diri untuk menabung.

Saya memang sangat setuju dengan topik ni. Untuk ada duit simpanan, memang kita akan memaksa diri untuk menabung. Berbelanja hanya selepas duit dah diasingkan untuk simpanan. Jangan lah pulak berbelanja dulu, tunggu baki baru buat simpanan. Biasanya kalau situasi kedua ni, tak ada makna nyalah akan ada duit simpanan. Kalau ada sekalipun, pasti duit simpanannya …

Continue reading Paksa diri untuk menabung.

KENAPA PERLU SIMPAN EMAS SETENGAH GRAM SEBULAN????

Mula-mula dulu saya pun skeptikal gak issue simpan emas ni. Lebih-lebih lagi suruh simpan 1/2 gram sebulan? What the h.... ? Kihkihkih.... Itu dulu lah. Sekarang saya dah nampak perlunya simpan emas setiap bulan walaupun hanya 1/2 gram. Saya mula nampak kepentingan nya bila saya desperate nak langsaikan hutang-hutang jahat saya. Bila simpanan dalam bentuk …

Continue reading KENAPA PERLU SIMPAN EMAS SETENGAH GRAM SEBULAN????

Rumah Makan Cibiuk, Shah Alam.

Assalamua'laikum... kepada sesiapa yang teringin nak makan makanan jawa terutamanya, boleh lah cuba makan di Rumah Makan Cibiuk yang terletak di Shah Alam. Kedai ni terletak di dalam bangunan Vista Alam, Jalan Ikhtisas, Seksyen 14 Shah Alam. Landmark yang paling mudah ialah bangunan ni berhadapan dengan Darul Ehsan Medical Centre (DEMC). Makanan yang disediakan semuanya …

Continue reading Rumah Makan Cibiuk, Shah Alam.