Tempat makan best di Seksyen 9, Shah Alam ; Foodsbury, Shah Alam

Assalamua’laikum. First time makan kat Foodsbury Seksyen 9 ni pada bulan lepas. Makan dengan 3 orang kawan opis. Sebelum ni asyik tengok gambar je kat instagram. Ehehehehe….

Bila sampai kat kedai ni, saya memang suka dengan susunan dan hiasan dalam kedai. Simple, kemas dan menarik. Memang ok untuk sesiapa yang nak makan sambil bincang-bincang santai atau nak makan sambil rileks kan fikiran.

Jalan-jalan cari makan
Pintu depan Foodsbury Seksyen 9, Shah Alam

Kami order melalui telefon. Dalam pukul 12pm kami call dan order set Platter B dan 2 potong kek.

Bila kami sampai dalam pukul 1.15pm tu makanan dah siap tersedia kat atas meja. Alhamdulillah… Memang advise kat sesiapa yang nak datang untuk buat order lebih awal.

Sebab pukul 1pm memang peak hours dan ramai orang yang datang serentak. Kalau nasib tak baik akan lambat sikit lah makanan sampai.

Jalan-jalan cari makan
Platter B – Boleh untuk 3-4 orang makan. Untuk yang perut kecik lah… Hahaha…

Dalam set Platter B ada 3 jenis pasta, 2 jenis lauk dan kentang goreng.

Ada pasta spicy olio, spaghetti carbonara dan cajun tomyam spaghetti. Lauknya pulak chicken parmigiana dan grilled dory.

Ayam dan ikan dory tu ok sedap rasanya. Pasta nya sedap cuma pada yang tak suka pedas mungkin boleh tukar cajun tomyam spaghetti dengan pasta yang lain.

Jalan-jalan cari makan
Oreo Cheese Cake
Jalan-jalan cari makan
Almond Salted Caramel Crepe Cake

 

Almond Salted Caramel Crepe Cake ni memang rare. Sedap dan texture nya tak macam kek yang lain. Patut lah jadi favourite choice customer kat Foodsbury Seksyen 9.

Oreo Cheese Cake pun sedap. Cheese dan oreo nya terasa dan sedap dan tak lah manis sangat.

 

img_1569

Boleh cuba google untuk datang sini. Taip je Foodsbury Selsyen 9, Shah Alam…

Ok… Selamat menjamu selera…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s