Restoran D’Kenali, Klang

Assalamua’laikum. Sebenarnya kami datang makan kat kedai ni bulan lepas. Dah bosan makan kat kedai area Kampung Sungai Udang Klang. Tu yang cari kedai makan area sini.

Sekarang pulak tu kalau nak ke Kampung Rantau Panjang dari Kampung Sungai Udang dah tak jauh. Lalu jambatan ke 3 Klang. Alahh… jambatan baru tu. Ehehe…

Alhamdulillah berbaloi rasanya percubaan kami cari makan malam luar dari kawasan. Hasilnya memang tak mengecewakan. Lauk nya menepati citarasa kami. Dan yang penting harganya memang berpatutan.

Kampung Sungai Udang Klang, Kampung Rantau Panjang Klang
Pintu masuk Restoran D’ Kenali
Kampung Sungai Udang Klang, Kampung Rantau Panjang Klang
Landmark – Ada station minyak kat seberang jalan kedai makan
Kampung Sungai Udang Klang, Kampung Rantau Panjang Klang
4 jenis lauk yang sedap
Kampung Sungai Udang Klang, Kampung Rantau Panjang Klang
Cendawan goreng
Kampung Sungai Udang Klang, Kampung Rantau Panjang Klang
Burung puyuh goreng masak masam manis
Kampung Sungai Udang Klang, Kampung Rantau Panjang Klang
Daging masak kicap
Kampung Sungai Udang Klang, Kampung Rantau Panjang Klang
Tomyam campur

Untuk ke sini, boleh juga guna google map. Taip je nama kedai kat tempat “search” tu.

Kampung Sungai Udang Klang, Kampung Rantau Panjang Klang
Google map

Ok… Selamat menjamu selera….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s