5 contoh kebaikan Vivix Shaklee yang saya suka.

Vivix Shaklee ni agak glemer jugak kan dikalangan pengamal-pengamal makanan tambahan ni. Ye lah selain glemer disebabkan harganya, banyak testimoni-testimoni yang telah bertebaran di viralkan yang menunjukkan pengamal Vivix Shaklee berpuashati dengan hasil nya. Tetapi adakah semua orang tahu Vivix Shaklee ni apa sebenarnya. Okeyyy… meh baca cerita saya di bawah ni. Ehehehe…

Ramuan Vivix Shaklee telah diuji di dalam makmal dan hasilnya telah menunjukkan yang Vivix Shaklee memberi impak kepada 4 mekanisma utama penuaan pada tahap sellular. Iaitu:

  • Melindungi dan membaiki sellular DNA.
    • Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu ‘typo’ (kesilapan dari yang asal) yang mengganggu fungsi sel dan panjang umur.
  • Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.
    • Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemorosotan) umur pada tahap selular. DIdalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap selular.
  • Menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria.
    • Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.
  • Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End products).
    • Penimbunan berlebihan protin AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan Vivix adalah 10X lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) untuk melambatkan pembentukan protin AGE.

 

Ramuan aktif Vivix Shaklee berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular dan macam-macam lagi, antaranya:

  • Melindungi dan pembaikan selular DNA. Perlindungan antioksidan.
  • Melambatkan pembentukan protin AGE. Peningkatan tenaga selular.
  • Menggalakkan biogenesis mitochondria. Menyokong kesihatan kardiovaskular.
  • Impak positif pengawal selia genetik. Menyokong kesihatan sendi.

 

img_2044
comelsihat.wordpress.com
Huhuhu…. Di dalam bahasa mudahnya (layman term), Vivix Shaklee ni sangat berupaya untuk menjaga, mengawal  dan memelihara:
1) Kesihatan jantung. Menjadikan badan lebih sihat dan cergas.
2) Memelihara kesihatan otak. Menjadikan kita sentiasa cekap, lebih fokus dan mempunyai ketajaman akal fikiran
3) Meningkatkan kesihatan sistem imun badan. Mampu melawan serangan penyakit berjangkit.
4) Memelihara kesihatan sendi. Terutamanya yang mengalami sakit lutut. Bahkan mampu mengawal masalah sakit tumit.
5) Perlindungan antioksidan. Bila toksin di dalam badan dapat dikawal, ada bermacam masalah kesihatan akan hilang seperti sinus, ekzema dan gout.

Sebab tu lah saya sangat mencadangakan kepada sesiapa sahaja untuk mencuba Vivix Shaklee. Yang sakit insyaAllah akan berkurang sakitanya dengan izin Allah. Manakala yang sihat pula akan semakin cergas dan bertenaga. Almaklumlah, zaman serba canggih dan moden ni, macam-macam yang pelik-pelik ada disekeliling kita. Jadi dengan mengamalkan Vivix Shaklee, ia nya membantu untuk membuang toksin-toksin di dalam badan dan seterusnya akan meng ‘repair’ sel-sel badan kita. Yang kurang akan ditambah, yang rosak akan dibetulkan. Haa…. berbaloi kan… Walau macam mana pun segala usaha dan ikhtiar ni perlulah di mulai dengan meminta pertolongan dari Allah S.W.T. supaya usaha ni diperkenan oleh Allah S.W.T. Vivix Shaklee ni hanya menjadi sebab dan usaha ikhtiar kita je.

Semua maklumat, keterangan produk serta testimoni pengguna yang disiarkan bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Dinasihatkan untuk berjumpa doktor/pakar perubatan jika anda menghidapi sebarang penyakit untuk tujuan konsultasi, diagnosis dan rawatan susulan.

Berminat untuk membeli produk Shaklee di atas? Atau berminat untuk membeli mana-mana produk Shaklee?

Penghantaran secara percuma atau COD di kawasan:

  • Sungai Udang Klang,
  • Telok Gadong,
  • Kampung Delek,
  • Jalan Yadi,
  • Teluk Pulai dan kawasan sekitarnya.

Hubungi saya segera. Anda akan dapat konsultasi cara makan yang betul dengan menjadi customer saya.

Nisha. Call/Whatsapp : 012-5425600. Shaklee ID : 912861

img_2663-3

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s