Setiap investment yang kita buat pasti tujuan nya untuk membantu kita dari kesempitan duit. Yang penting investment tu memang memberi pulangan yang positif. Cuma yang membezakan setiap investment tu ialah pulangan yang cepat atau lambat dan mudah untuk di cairkan atau mengambil masa yang panjang. Kat bawah ni saya share perkongsian  dari  FB  Mustaqim Mohamed, salah seorang stokis PowerGold.

————————————————————————–

*Emas bantu keluarkan anda dari kesempitan*➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

💥Cemana?

💢Katakan anda simpan 1g setiap bulan.. Hujung tahun, katakan anda ada 10gram goldbar..
💢Bulan 12, nak kena beli baju sekolah anak..pertinent arrahnu/kedai pajak, letak emas kat sana, pinjam RM1000.. beli baju sekolah anak..
💢Bulan-bulan, bayar RM200 utk 5 bulan. Bulan ke-5 ambil balik 10gram tadi.. Baju sekolah anak dah beli, emas pun ada balik.. Yayyy..
💢Bulan 6 pulak, peti ais rosak.. Kalau beli kat Court M ansur-ansur, harga total tu siap boleh beli 3 bijik peti ais baru.. So, lupakan C.M..
💢10gram tadi masih ada kan? Haa pergi pajak balik.. amek RM1000, beli peti ais baru atau repair. Bulan-bulan bayar RM200 selama 5 bulan, amek balik 10gram tadi. Peti ais dah baru, emas pun still ada..

💢Ulang je cycle yg sama..

Masalah selesai, emas masih ada..

Zaman skrg ni RM1000 bukan senang2 org nak bg pinjam dan kita ni jgn biasakan diri meminjam org..

💢Keluar dari kebiasaan, cuba fikir jalan keluar dari masalah.

Meminjam TAKKAN selesaikan masalah anda. Katakan org yg anda biasa pinjam duit tu mati dah, haaaa jenuh pulak nk cari org baik mcm org tersebut..
✨✨Fikir-fikirkan dan selamat beramal..

Advertisements